Kosár

0 HUF 0.00
Termék
Mennyiség
Ár

ZENCAR Töltő

 

Miért ajánljuk a ZENCAR töltőkábelt otthoni és munkahelyi használatra?Kettő az egyben

A ZENCAR töltőkábel egyszerre képes a hagyományos, mobil töltőkábel és a klasszikus WALLBOX funkcióját ellátni. Alaphelyzetben autónkban tárolva azt, bármikor képes szabványos hálózati csatlakozóról tölteni az autónkat. A piacon egyedülállóan hosszú, 7 méteres kábele pedig megkönnyíti a csatlakozást nehezebb esetekben is. Hozzá rendelhető masszív és lezárható, kábel-tartójával egybeépített fali tartójának köszönhetően kíváló fali töltőként (wallbox) üzemel.

Állítható töltőáram - Gyorsabb töltés

A ZENCAR elektromos autó töltő, hagyományos általában 10-12A es kapacitású gyári töltőkkel szemben, akár 16A-es , az az 3,7KW-os töltési sebességre is képes. Két amperes lépcsőkben 6-tól 16 amperig állítható. Ez nem csak akkor előnyös, ha a gyári kábelnél akár 50%-al gyorsabb töltésre vágyunk, hanem akkor is, ha olyan helyen járunk, ahol a hálózat adottsága nem tesz lehetővé egy 10 amperes töltést sem, de egy attól gyengébbet igen.

LCD-kijelző

A ZENCAR töltő egyedüliként a piacon egy nagyon hasznos LCD kijelzővel van felszerelve, ami fontos információkat szolgáltat az aktuális töltésről, így nem csak a töltés idejét, de az elfogyasztott energiát de az aktuális töltőkapacitást is látjuk rajta.

 

Költséghatékony megoldás

Mivel az ZENCAR töltő kábel és falitöltő hagyományos 2,5mm2 vezetékről tartósan tud üzemelni, így egy jól kiépített 16A-es biztosítékkal ellátott fali konnektor esetén egy gyári 10A-es töltővel szemben,
80%-os töltöttségig 50-60%-al gyorsabb töltést biztosít. A mindennapi használatban nincsen szükség otthonra drága több fázisú megoldás kiépítésére, ugyanis a felhasználók legnagyobb részének tökéletesen elegendő és kényelmes töltést biztosít a mindennapokban.

De, hogy mit jelent ez a gyakorlatban, arra alábbi számítási példáink nyújtanak segítséget. Napi átlagban egy tipikus városi autózó átlagosan 30km távolságot tesz meg. Erre a távolságra elegendő energia a ZENCAR okos töltővel 16A-es áramerőséggel csupán egy óra alatt feltölthető.Számítási példák:


Töltés - 10A - gyári töltőkábel

1 óra alatt tölthető energia 230V - 10A-es töltés esetén = 2,3KW

Átlagos 15KW / 100km fogyasztású gépkocsi esetében, így egy óra alatt ez 15Km megtételére elegendő energia tölthető a gépkocsiba.

Átlagos 15KW / 100km fogyasztású gépkocsi esetében, így két óra alatt ez 30Km megtételére elegendő energia tölthető a gépkocsiba.Töltés - 16A-es gyorsabb töltőkábel

1 óra alatt tölthető energia 230V - 16A-es töltés esetén = 3,6KW

Átlagos 15KW / 100km fogyasztású gépkocsi esetében, így egy óra alatt ez 28 Km megtételére elegendő energia tölthető a gépkocsiba.

Átlagos 15KW / 100km fogyasztású gépkocsi esetében, így két óra alatt ez 56 Km megtételére elegendő energia tölthető a gépkocsiba.

A példán jól látható, hogy a nagyobb töltő-áramnak köszönhetően a töltési idő lefelezhető a gyári kábel használatához képest, vagy azonos idő alatt közel kétszer annyi energia tölthető a gépkocsiba.További előnyök

Az otthoni vagy irodai max. 16A-es töltés mind amellett, hogy elegendően gyors, hosszú távon kíméletesen bánik az akkumulátorokkal. A többfázisú, gyorsabb töltésekkel szemben kíméli a telepeket.

Amennyiben az adapter-készletes töltőkábel verziót választja, úgy nem csupán hagyományos aljzatról töltheti autóját, de szabványos három fázisú aljzatra is csatlakozhat és egy fázison akár 32 Amperral is tölthet, megfelelő kiépítettség esetén.


Tanács

Hozzávetőlegesen 80-85%-os töltöttségig 230V és 16A esetén nagyjából 3,6KW-os árammal képes tölteni bármelyik elektromos autó. 80%-os töltöttségi szint felett az elektronika lassan leszabályozza a töltési sebességet, hogy véletlenül se töltse túl az akkumulátort. Jellemzően elmondható, hogy egy átlagos elektromos autó 20%-ról 80%-ra ugyanannyi idő alatt tölthető fel 230V-os dugaljról, mint 80%-ról 100%-ra. Az akkumulátorunk élettartamát mindemellett növeli, ha a cellák töltöttségi szintje általában 30% és 80% között van. Tehát több rövidebb töltés, hosszú távon meghálálja magát, ha fontos számunkra, hogy az akkumulátor kapacitása sok tízezer kilométer után se csökkenjen jelentősen.


Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre